Transformarea unei sufragerii într-un spațiu luminos și armonios

Am avut acum câteva luni un proiect în care se dorea transformarea sufrageriei. Erau acolo mai multe piese de mobilier de lemn masiv dar și o vitrină pe colț din PAL înfoliat și o măsuță mică de PAL. Piesele de mobilier aveau diferite nuanțe de maro, iar parchetul și ușile erau o nuanță de nuc. Numai masa de dining era din aceeași poveste cu parchetul și ne-am propus să plecăm de la acest punct, plus o anumită nuanță de albastru prăfuit de la covor.

Proprietarii și-au dorit ca toate piesele de mobilier să semene dar să nu fie neapărat toate aceeași culoare. Îți doreau culori deschise dar care să se potrivească cu stilul casei care este unul clasic. Se gândeau chiar să renunțe la vitrina din colț pentru că nu le mai plăcea culoarea roșiatică care nu semăna cu nimic din camera respectivă – deși erau reticenți să renunțe la ea pentru că dimensiunea era perfectă pentru colțul în care era pusă și vitrina adăpostea căsuțele Lilliput pe care le-au colecționat la Londra (cine a fost la Londra prin 2010-2015 și nu are căsuțe Lilliput Lane??).

Am ales împreună culoarea Raw Silk de la Fusion, pentru pata de culoare am ales Vintage Blue care se obține adăugând un tester de Ash într-n borcan mare de Little Whale. Am vopsit exteriorul vitrinei mari cu Raw Silk (după ce am curățat bine, am șlefuit ușor și am dat două straturi de Stainblocking Primer, pentru orice eventualitate) iar interiorul cu Vintage Blue.

Măsuța de PAL am dat-o cu UltraGrip după care am vopsit cu 2 straturi de Vintage Blue (a acoperit foarte bine maroul acela).

La măsuțele acestea am folosit No Pain Gel Stain de la Dixie Belle pe care l-am sigilat cu Gator Hide iar picioarele le-am vopsit cu Raw Silk. Am dat și pe picioare două straturi de Gator Hide pentru că îl aveam ăn mână și pentru că sunt folosite frecvent și pentru că am vrut să le protejez, pe cât posibil acolo unde se lovesc uneori când sunt scoase una de sub alta.

Vitrina de colț am dat-o cu UltraGrip, după care am vopsit-o toată cu Raw Silk. După ce s-a uscat vopseaua am aplicat pe cornișa de sus un strat de No Pain Gel Stain, culoarea Walnut (la fel ca măsuțele) și am șters excesul cu un burete aplicator ca acesta de aici. Am obșinut astfel un aspect de lemn masiv iar dulapiorul nostru va mai adăposti frumoasele căsuțe pentru o perioadă lungă de timp.

Toată treaba asta a durat aproximativ trei zile dar în acest timp, cu doar câteva materiale am reușit să dăm o altă față sufrageriei. Nu ne-am gândit că vom scrie despre asta deci nu am reușit să facem poze înainte din păcate.

Pentru a vă ajuta să calculați cât produs aveți nevoie pentru un asemenea proiect – destul de mare, includ mai jos lista materialelor necesare pentru acesastă transformare și cât am consumat din fiecare produs:

  • aproximativ două cutii de Raw Silk (nu mai țin minte cât a rămas din a doua dar cred că era aproape jumătate)
  • un tester de vopsea Fusion, culoarea Ash
  • o cutie de vopsea Little Whale. Pe acesta l-am amestecat cu testerul Ash și nu știu dacă am folosit 1/2 din ea. Restul a rămas pentru un alt proiect cu un dulap din PAL din camera copiilor.
  • O cutie de No Pain Gel Stain, culoarea Walnut. Bineînțeles că de aici am folosit doar câteva picături pentru că e extrem de spornic însă din păcate acest produs nu vine în cantități mai mici.
  • 1/3 de cutie mică de Gator Hide
  • o cutie de 250ml de UltraGrip – a rămas și de aici mai mult de jumătate
  • 2/3 dintr-o cutie de Stainblocking Primer
  • o pensulă Old Red Barn și o rolă de microfibră (grundul și primul strat de vopsea le-am dar cu rola pe suprafețele plane, pentru a vopsi mai rapid)

V-ar putea plăcea, de asemenea…

Cum obții aspect de lemn pe o suprafață din alt material?

Scriu și vorbesc adesea despre vopsirea pieselor de mobilier din lemn sau din alt material - mulți ne-am săturat de culoarea maro și am vrea să avem în casele noastre piese colorate sau mai deschise la culoare. Uneori însă ne dorim exact opusul, să încadrăm o piesă de...

Cu ce pensulă să vopsesc?

Despre cum alegi cea mai potrivită vopsea pentru proiectul tău am scris aici. E important de asemenea ce grund folosești iar detalii despre pregătirea suprafețelor am scris aici. Am în lucru un articol în care vă povestesc și despre opțiuni de sigilare sau de...

Share This
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0