Recondiționarea unei piese de mobilier din lemn

Written by admin-milos

On ianuarie 22, 2021
Masuta din lemn reconditionata cu produse de la Milos Home Decor

Vă amintiți poate această măsuță/consolă din lemn pe care am postat-o în Decembrie, însă nu v-am spus prea multe despre ea. Am ținut-o aproape două luni nevopsită pentru că nu știam exact ce să îi fac dar la un moment dat am luat o vopsea Dixie Belle la întâmplare (s-a nimerit să fie Buttercream – o superbă nuanța de alb-unt) și am hotărât să încep și să văd după aceea unde mă duce inspirația.

Asa arata consola initial

Am curățat ca de obicei cu Omniclean, am șlefuit ușor (acum cred că nici nu era nevoie având în vedere că vopseaua Dixie Belle e o vopsea ce conține cretă și aderă bine la orice suprafață – dar nici nu cred că a stricat) și am aplicat două straturi subțiri de vopsea.

Vopsita crem masuta mea arata cam… simpla, parca ii mai trebuie ceva.
Aerial view 🙂

Măsuța are însă detaliile acestea pe picioare și în partea din față care se cereau neapărat puse în evidență. Primul gând a fost să încerc o ceară colorată însă am de obicei reșineri la ceara clasică, în cazul în care aș vrea apoi să revopsesc puține vopseluri prind pe ceară. Am hotărât deci să folosesc Fusion Glaze – un produs pe care am tot amânat să îl încerc dar care e atât de folositor încât nu știu ce am așteptat până acum!

Aceata este o poza ”in progress”, inainte de a curata pe langa detalii

Felul in care acest tip de produse acționează e simplu, în principiu întârzie uscarea vopselei ceea ce îți dă mai mult timp să te joci cu ea (când spun că întârzie uscarea vopselei zic de fapt că ajunge uscată la atingere în 12-24 de ore, în funcție de temperatura camerei și de cantitatea de produs folosită).

Pentru că eram la capitolul experimente , am adăugat câteva picături de vopsea Fusion, Coal Black la aproximativ o lingură de gel, până mi s-a părut suficient de închis, și am vopsit efectiv peste partea din față unde erau detaliile pe care voiam să le scot în evidență. Am avut grijă ca amestecul să intre bine în liniile sculpturii și apoi am luat o cârpă puțin umedă și am șters excesul de produs. Trebuie menționat că am ales o cârpă deschisă la culoare și care nu părea să lase scame.

Pentru partea de deasupra am vrut inițial doar puțină diferență comparativ cu restul piesei așa că nu am pus așa multă culoare în gel. Mi-a ieșit destul de plăcut însă atunci când am făcut marginea neagră mi s-a părut că negrul iese prea tare în evidență așa că am lăsat să se usuce bine și am mai dat un strat deasupra, ceva mai închis și nici nu am mai șters atât de mult ca prima dată.

Când s-a uscat foarte bine totul am retușat pe alocuri, pe picioare în special, unde mi s-a părut că a rămas un pic de negru și aș fi vrut să fie alb. Am dat apoi două straturi de Easy Peasy Spray wax (care, apropo, e cel mai ușor de folosit produs pentru protecție ce s-a inventat pe lumea asta) și gata a fost măsuța. E disponibilă încă dar în magazin a fost subiectul multor discuții interesante cu clienții – ceea ce ma face să cred că a fost un experiment reușit.

Ce să mai vorbesc de faptul că am avut mai mulți clienți care și-au dorit să obțină același efect – și le-a ieșit parcă și mai bine :). Mai jos vedeți câteva poze cu o comodă și o măsuță facute în același stil de o clientă dragă (deși culorile folosite au fost un pic diferite, Cathedral Taupe ca și bază și Glaze a fost colorat cu Chocolate în cazul acesta).

Ce zici, ai încerca și tu?

V-ar putea plăcea, de asemenea…

De ce alegi să îți recondiționezi mobilierul?

To paint or not to paint? That is the question. Am scris mai demult un articol în care vă povesteam cum am început micuța noastră afacere de recondiționare a mobilierului însă de curând m-am tot întrebat ce înseamnă de fapt...

Cum se folosesc ornamentele WoodUbend?

Forme din lemn care se pot îndoi la căldură, potrivite pentru decorarea rapidă și simplă a mobilierului, obiectelor de artă, sticlărie, rame foto - practic a oricărui obiect. WoodUBend este un tip revoluționar și unic de ornament din lemn. Are toate proprietățile...

Share This
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0