Ce trebuie să știi despre vopseaua Fusion Mineral?

Vopseaua Fusion Mineral
Vopseaua Fusion Mineral

Primesc multe întrebări despre vopseaua Fusion Mineral șa că am scris un articol cu informațiile de bază despre pregătire și aplicare a acestei vopseli. Sunt în continuare aici dacă ai nelămuriri însă acestea ar fi lucrurile de bază.

Cu o aderență excelentă, acoperire bună și durabilitate, obiectele vopsite cu vopseaua Fusion Mineral vor dura mulți ani de acum incolo. Putină pregătire ajută mai mult decat iti poti imagina. Pentru rezultate optime, este întotdeauna cel mai bine să petreci puțin timp evaluând și pregătind piesa ta de mobilier:

Pregatire:

1) Asigura-te ca obiectele sunt bine curatate, fara murdarie, grasime sau uleiuri. Curata bine (TSP sau Omniclean poate fi utilizat pentru a descompune uleiul și grăsimea) si apoi clateste bine suprafata.


2) Evalueaza din ce material este obiectul pe care vrei sa il vopsesti:

·    Laminat, sticlă, metal sau plastic?

Ai nevoie de un strat foarte subțire de Ultra Grip  pe care sa il aplici cu o rolă de microfibră. Utilizarea unei role de microfibră este recomandata pentru a evita urmele de pensula sau bule de aer de pe o rolă de spumă.

·    Ai de-a face cu o suprafața lucioasa care a fost vopsita anterior?

Șlefuiește ușor cu hârtie abraziva cu granulația de 180-220 si șterge praful rezultat cu o cârpa moale.

·    Ai o mobila veche cu suprafață mata?

Tot ce trebuie sa faci este sa o cureti bine asa cum am explicat la pasul 1.

·    Ai de-a face cu o suprafața care a fost tratata cu ceara?

Îndepărteaza ceara cu diluant. Recomandam sa șlefuiesti mai apoi ușor pentru a te asigura ca ceara a fost îndepărtată complet.

3) Verifica daca lemnul are noduri sau un finisaj care “sângerează”? In general iti poti da seama daca lemnul va sangera stergandu-l in mod repetate cu hartie de bucatarie si un detergent universal. Daca dupa ce l-ai curatat bine si l-ai sters de 2-3 ori cu hartie curată încă mai raman pete maronii pe hartie atunci ai nevoie sa folosesti un grund, mai ales daca vei folosi o culoare mai deschisa. Folosește un grund potrivit care va bloca petele de pe finisajul final.

Vopsire:

Daca ai ajuns pana aici, ești aproape gata sa începi partea mai distractiva. Vei obține un finisaj diferit in funcție de pensulele și/sau accesoriile pe care alegi sa le folosești deci este bine sa te gândești la cum ai vrea sa fie aspectul final înainte de a apuca orice pensula ai la îndemână.

Vrei acea aspect învechit sau shabby chic de mobila vopsita manual? Folosește o pensula cu peri naturali.

Cauți un finisaj fără cusur? Folosește o perie sintetică sau o rola cu microfibră.

Nu uita sa folosești o pensula de mărimea potrivita pentru proiectul pe care îl ai in fata. Ai nevoie de o pensula mica pentru a vopsi baluștrii unui scaun însă aceeași pensula va lăsa mai multe urme pe o suprafață mai întinsă cum ar fi un dulap.

Aplica vopseaua cu o presiune ușoară asupra pensulei, aceasta trebuie sa alunece pe suprafață (nu apăsați prea tare) si trebuie sa fie îmbibată cu suficientă vopsea pentru a nu lăsa urme în urmă. Dacă observi ca rămân urme, îndepărtează excesul de vopsea de pe pensula și aplica apoi cu o atingere mai ușoară. Lucrează într-o singura direcție si odată ce ai terminat de vopsit o parte lasă sa se usuce fără a reveni cu pensula in zona respectiva pentru ca riști sa rămână urme inestetice in urma.

In mod normal al doilea strat se poate aplica după 2 ore. Pe suprafețe cu un finisaj lucios sau în care a fost folosit Utra Grip, este indicat sa aștepți 12 ore între straturi pentru cele mai bune rezultate.


Sfat: vopsește imposibilul (metal, sticlă, laminat, plastic) aplicând mai întâi un strat subțire de Ultra Grip. Acesta este, de asemenea, un produs excelent de utilizat pe piese ornamentate care ar fi imposibil de șlefuit cu șmirghel.

Daca dorești sa obții acel aspect rustic, învechit si zgâriat pe alocuri (distressed look) folosește o hârtie de șlefuit de granulație 220 si șlefuiește ușor pana obții efectul dorit. Este indicat sa faci asta cat mai curând după ce s-a uscat vopseaua.

Sfat: acest procedeu poate fi și mai ușor dacă utilizați un bloc de ceară de albine. Apasa blocul în jurul marginilor între straturile de culori diferite. Vopseaua aplicată peste ceara de albine se va desprinde cu ușurință atunci când vei șlefui umed sau uscat.

FINISARE:

Vopseaua Fusion Mineral nu trebuie neapărat sigilata cu ceara sau lac, este foarte rezistentă la zgârieturi, pete și la apă odată ce s-a uscat bine (un proces care durează aproximativ 21 de zile însă poți sa te bucuri de piesele vopsite la câteva ore după ce le-ai terminat atâta timp cat nu le folosești intens). Fusion se usucă într-un finisaj superb, mat. Pentru mai mult luciu, poți folosi ceara pentru mobila care este disponibila în nuanțe de negru, espresso și nuanțe metalice pentru efecte suplimentare.

Tough Coat Matt, este un lac pe baza de apa care oferă o durabilitate superioară pentru zonele cu trafic foarte ridicat, cum ar fi dulapurile de bucătărie sau blaturile de masă. Acesta poate fi folosit pentru a proteja culorile deschise, chiar si peste alb deoarece nu îngălbenește in timp.

Uleiul de cânepă Fusion este un produs de finisare superb, natural, special formulat pentru lemnul netratat (nou sau vechi) pentru a-i conferi un aspect hidratat. Poate fi folosit si peste culorile mai închise pentru un aspect mai lucios si luxuriant.

V-ar putea plăcea, de asemenea…

De vorbă cu clienții 3 – cum te ajută creativitatea în perioade grele

Perioada nesigură și dificilă prin care trecem cu toții dar și lunga perioadă de lockdown a făcut ca în România, dar și în afara țării, să crească numărul celor care își petrec timpul în activități creative, cum ar fi recondiționarea unor piese mici de mobilier dar și...

Cum obții aspect de lemn pe o suprafață din alt material?

Scriu și vorbesc adesea despre vopsirea pieselor de mobilier din lemn sau din alt material - mulți ne-am săturat de culoarea maro și am vrea să avem în casele noastre piese colorate sau mai deschise la culoare. Uneori însă ne dorim exact opusul, să încadrăm o piesă de...

Share This
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0