Cum se folosesc ornamentele WoodUbend?

Forme din lemn care se pot îndoi la căldură, potrivite pentru decorarea rapidă și simplă a mobilierului, obiectelor de artă, sticlărie, rame foto – practic a oricărui obiect.

WoodUBend este un tip revoluționar și unic de ornament din lemn. Are toate proprietățile lemnului și poate fi găurit, șlefuit, lipit, vopsit, colorat sau lăcuit și, în plus, poate fi îndoit după cum se dorește atunci când este încălzit. Iată mai jos câteva detalii despre cum se folosesc decorațiunile WoodUbend.

ornament decorativ woodubend
Ornament WoodUbend

Cum se aplică:

  1. Încălziți întotdeauna decorațiunea, indiferent dacă o aplicați pe o suprafață curbată sau plană. Acest lucru se datorează faptului că modelele WoodUBend nu sunt niciodată perfect drepte iar suprafața pe care lipiți modelele va fi rareori plană, fie ea chiar din sticlă. Puteți utiliza un uscător de păr, un pistol de încălzire sau o suflantă de aer cald pentru a vă încălzi modelul.
  2. Folosind un adeziv de calitate special pentru lemn , aplicați adeziv pe reversul formei după ce o încălziți. Acest lucru e important pentru că ajută ornamentul sa absoarba puțin adeziv si astfel va face lipirea mai ușoara.
  3. Odată ce ați aplicat matrița pe suprafața proiectului, mai încălziți puțin, astfel adezivul se usucă mai repede și matrița se va mula mai aproape de suprafața de care o lipiți, astfel încât să adere perfect fără goluri.
  4. Dacă încălziți decorațiunea după ce a fost așezată pe suprafața obiectului pe care îl decorați, nu este nevoie de bandă adezivă pentru a o menține în poziție, doar țineți apăsat pe matriță până când se răcește. Puteți începe a vopsi imediat ce se răcește decorațiunea.
  5. Aplicarea bordurilor – atunci când lucrați cu garnituri, încălziți-le atât cât trebuie să le puteți întinde și aplicați pe suprafața de lucru folosind metoda prezentată mai sus. Încercați și strângeți la loc imediat orice bucată nefolosită, cât este încă fierbinte deoarece, odată ce se răcește, bordurile desfăcute vor trebui încălzite centimetru cu centimetru pentru a le înfășura din nou .
Decoratiune flexibila woodubend
Bandă decorativă din lemn

Câteva detalii despre ornamentele WoodUbend:


Formele WoodUBend sunt realizate din rumeguș și rășină, astfel încât să se comporte la fel ca lemnul și sunt la fel de poroase ca acesta – prin urmare pot fi găurite, șlefuite, colorate și ceruite – fiți cât de creativi doriți!

Unul dintre cele mai bune atuuri ale acestor produse este faptul că sunt flexibile atunci când sunt încălzite! Deci, dacă proiectul dvs. are o suprafață curbată sau doriți să aplicați o matriță în colțul unei piese, puteți face acest lucru cu ușurință – iar bordurile sunt ideale pentru acest lucru.

În timp ce o formă este caldă, le puteți tăia cu o foarfecă simplă, un cutter sau pur și simplu le rupeți, ca pe plastilină.

Spor la recondiționat să aveți și nu uitați să împărtășiți cu noi proiectele voastre!

V-ar putea plăcea, de asemenea…

Cu ce pensulă să vopsesc?

Despre cum alegi cea mai potrivită vopsea pentru proiectul tău am scris aici. E important de asemenea ce grund folosești iar detalii despre pregătirea suprafețelor am scris aici. Am în lucru un articol în care vă povestesc și despre opțiuni de sigilare sau de...

Un proiect (aproape) nereușit și ce lecții am învățat din asta

V-am povestit și în alte articole sau în postări pe Facebook despre frica mea cea mare atunci când vopsesc cu o culoare deschisă: PETELE (galbene, maro, roz - pot fi de diferite culori). Am avut mai demult o experiență urâtă cu o piesă mare de mobilier, dulapul din...

Cum îndepărtezi ceara de pe o piesă de mobilier

Unul dintre motivele pentru care noi iubim vopselurile care nu au nevoie de așa zisa ”sigilare” este  faptul că,  orice opțiune de ai alege, sigilarea vine la pachet cu unele ”probleme”.  De exemplu, lacurile pot fi dificil de aplicat, pot lăsa urme iar dacă lăcuiești...

Share This
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0