Ghid de utilizare – cum să vopsești cu vopseaua tip cretă Dixie Belle

Written by admin-milos

On noiembrie 17, 2020
Plum Crazy

Cunoscută și iubită de amatorii de bricolaj din întreaga lume, vopseaua Dixie Belle se găsește acum și în magazinul nostru așa că am scris un scurt ghid de utilizare pentru ca tu să înveți cum să o folosești.

Dixie Belle Paint este o vopsea ce conține un amestec de cretă și minerale, ceea ce o face să ofere ce-i mai bun din ambele ”lumi” – pregătirea minimă și acoperirea excelentă a unei vopsele cu cretă, cu finisaj neted ce nu are neapărată nevoie de sigilare, asemenea unei vopsele minerale.

Cu un paletar de peste 70 de culori, inclusiv cele metalice și o gamă impresionantă de produse de accentuare și finisare, nu există nici o limită în ce puteți obține cu ajutorul vopselurilor Dixie Belle.

Dixie Belle poate fi folosită pe orice tip de suprafață, inclusiv lemn (chiar și furnir), PAL (chiar și melaminat), țesături, piatră, piele, sticlă, plastic - practic orice material există.

Pasul 1 - Pregătirea piesei 

- Îndepărtați tot praful și murdăria și curățați suprafețele cu un degresant bun (Omniclean sau alcool tehnic funcționează bine) dar nu uitați să lăsați să se usuce bine înainte de a începe să vopsiți. Dacă suprafața a fost dată cu ceară, aceasta ar trebui îndepărtată înainte de vopsire, astfel încât finisajul dvs. să reziste testului timpului și să nu fie zgârie sau să se decojească. Solvenții (diluant clasic) vor ajuta la dizolvarea cerii, astfel încât să poată fi curățată (asigurați-vă că vă aflați într-o zonă bine ventilată). 
- Odată curățat, ștergeți ușor suprafața cu hârtie abrazivă, apoi curățați praful și urmele de soluție de curățare și lăsați să se usuce bine înainte de a vopsi cu Dixie Belle. Dacă sunteți în căutarea unui finisaj complet neted, va trebui să reparați orice scobituri sau zone deteriorate în etapa de pregătire. Puteți folosi Dixie Mud pentru a umple imperfecțiunile. Dacă vopsiți pe o suprafață lucioasă, un strat de Slick Stick înainte de vopsire vă va asigura o adeziune bună și va asigura un finisaj mai durabil. Vă rugăm să rețineți că Slick Stick nu este necesar pentru toate proiectele - este un ”rezolvator de probleme” conceput pentru a fi utilizat pe suprafețe lucioase, greu de vopsit. 
- Dacă proiectul dvs. are pete sau lemnul emite un miros (lemnul absoarbe mirosuri precum nicotina și poate mirosi a „mucegai” în timp, în special dulapurile și sertarele care nu sunt aerisite), utilizați BOSS Primer. BOSS previne, de asemenea, ”sângerarea”, o problemă obișnuită în vopsirea mobilierului vechi. Este vorba despre petele care apar din cauza  tanininilor / rășinilor care pot pătrunde prin vopsea și pot decolora finisajul (mai ales problematic atunci când lucrați cu culori deschise). Dacă credeți că piesa dvs. va fi predispusă la sângerare, utilizați BOSS. Dacă vă dați seama că aveți o problemă cu sângerarea în timpul procesului de vopsire, BOSS poate fi utilizat și între straturile de vopsea. Vă rugăm să rețineți: cu cât îi dați mai mult timp de uscare înainte de vopsire, cu atât este mai eficient BOSS.

Pasul 2 - Vopsirea propriu-zisă

 Când alegeți culorile,vă sugerăm să nu vă gândiți doar la decorul camerei, luați în considerare și stilul și culoarea piesei pe care o pictați. Amestecați vopseaua înainte de a începe. Dixie Belle are o putere de acoperire excelentă, dar nu există o regulă generală pentru câte straturi de vopsea este nevoie. Două vor fi suficiente de cele mai multe ori, dar ocazional este posibil să aveți nevoie de un al treilea strat. Numărul de straturi depinde de o serie de factori, inclusiv culoarea originală și tipul de suprafață pe care vopsiți, culoarea vopselei pe care o utilizați (unele dintre culorile mai deschise necesită un strat suplimentar datorită tipului de pigment necesar pentru a obține culoarea respectivă. Dacă alegi alb, fii pregătit pentru straturi suplimentare, mai ales dacă mergi vopsești o suprafață care a fost închisă la culoare). Diferența dintre culoarea piesei și culoarea vopselei va avea, de asemenea, o influență asupra numărului de straturi de care veți avea nevoie. 
  Dixie Belle Paint este uscată la atingere în cel mai scurt timp, dar este recomandabil să așteptați o oră între straturi (puneți pensula într-o pungă de plastic sau înfășurați-o în folie alimentară în timp ce așteptați, pentru a preveni ca vopseaua să se usuce pe pensulă).
REALIZAREA UNUI FINISAJ FĂRĂ CUSUR, FĂRĂ URME DE PENSULĂ

Pentru un finisaj neted, alegeți o pensulă fină, moale, cu păr sintetic și umeziți peria înainte de a începe vopsirea (nu o udați, doar asigurați-vă că perii sunt puțin umezi, deoarece acest lucru va ajuta la minimizarea urmelor). Pensulele Dixie Belle, Old Red Barn și Cling On sunt foarte potrivite.

Utilizarea spray-ului cu pulverizare continuăeste o necesitate atunci când preferați un finisaj neted - aceasta păstrează vopseaua ”umedă” pentru mai mult timp, oferindu-vă timp pentru a vă perfecționa finisajul și ajutând vopseaua să se autoniveleze.

încercați să vopsiți cu mișcări lungi și uniforme, în aceeași direcția fibrei de lemn și nu vă opriți brusc.

Șlefuirea ușoară între straturi cu un burete de șlefuit fin, flexibil sau șmirghel (granulație 320 și mai sus) vă va oferi un finisaj și mai fin.

Amintiți-vă că vopseaua Dixie Belle se va îngroșa în mod natural odată cu expunerea la aer - acest lucru este ușor de remediat adăugând puțină apă direct în cutie și amestecând bine însă este preferabil să decantați vopseaua pe care o folosiți în alt recipient și să îl țineți pe cel original închis.

REALIZAREA UNUI FINISAJ TEXTURAT

Pentru un finisaj texturat, încercați o pensulă din păr naturală, deoarece acestea sunt concepute pentru a crea textură. Vopsiți cu mișcări în direcții diferite și încercați să tamponați cu vârful pensulei (stippling). De asemenea, puteți experimenta variind grosimea stratului de vopsea în diferite zone ale piesei.

Amintiți-vă că, atunci când vopseaua Dixie Belle este lăsată deschisă, aceasta se îngroașă, deci luați în considerare decantarea lor într-un recipient separat pe care să îl lăsați deschis pentru a permite vopselei să se îngroașe dacă doriți și mai multă textură. De asemenea, ați putea lua în considerare adăugarea pudrei Dixie Belle Sea Spray - în funcție de cât adăugați, veți îngroșa vopseaua și veți crea mult mai multă textură pe măsură ce vopsiți. Crackle Texture este o altă metodă de a introduce textură pe piesa dvs. pentru un finisaj crăpat.

CURĂȚAREA PENSULELOR

Vopseaua Dixie Belle (și majoritatea produsele de pregătire și finisare din această gamă) este pe bază de apă, astfel încât pensulele pot fi spălate cu apă și săpun la finalizare. Lăsați să se usuce pe hârtie de bucătărie cu perii îndreptați în jos, astfel încât apa să nu se scurgă din nou în adezivul cu care sunt fixați perii - dând astfel pensulelor o viață mai lungă. Dacă ați investit în pensule de calitate, luați în considerare utilizarea unui săpun natural pentru pensule, ca acesta de la Fusion care vă va ajuta să prelungiți durata de viață a pensulelor.

Pasul 3 - Realizarea factorului Wow! 

Există atât de multe moduri în care puteți duce reinterpretarea mobilierului la un alt nivel cu produsele auxiliare oferite de Dixie Belle, așa că, dacă simțiți că odată ce ați terminat de vopsit piesa, aceasta ar mai avea nevoie de puțin ”factor wow”, atunci ajutorul este la îndemână. De la metalice și ceruri până la glazuri sau prafuri de antichizare , puteți evidenția și accentua detalii frumoase pe piesa dvs. și puteți crea zone de interes pe piesele mai neutre.
Înainte de a începe, este o idee bună să luați în considerare sigilarea piesei după vopsire, cu un strat de strat de lac transparent. De ce? Ei bine, cu multe dintre produsele cu accent din gama Dixie Belle, va trebui să aplicați și apoi să le „lucrați”, până când sunteți mulțumit de rezultat. Dacă pata de glazură / ceară / gel cu care lucrați se absoarbe în vopseaua dvs, atunci veți avea mai puțină flexibilitate pentru a lucra cu ea. Aplicarea unui sigilant precum Clear Coat acționează, așadar, ca o barieră între vopsea și finisaj, oferindu-vă mult mai mult control asupra procesului creativ. Avem în plan câteva videoclipuri despre utilizarea acestor produse și tehnici, dar între timp asigurați-vă că urmăriți ambasadorii Dixie Belle, care au publicat nenumărate videoclipuri despre tehnici precum blending, dry brushing și multe altele.

Pasul 4 - Finalizarea proiectului 

Amintiți-vă că vopseaua Dixie Belle nu are nevoie de ”sigilare” în același mod ca și alte vopsele cu cretă. Cu toate acestea, există circumstanțe în care veți dori să luați în considerare utilizarea unuia dintre produsele de sigilare, precum Clear Coat, Gator Hide, Big Mama’s Butta, Easy Peasy Spray Wax sau Ulei de cânepă. 
Dacă nu vă place vopseaua naturală, mată sau poate că ați dori un pic mai mult luciu pe piesă - atunci alegeți Clear Coat într-unul dintre cele trei finisaje (mat, satinat și lucios). 
Dacă aveți nevoie de durabilitate sporită în zonele cu trafic intens (de ex. Dulapuri de bucătărie, scaune, blaturi sau mobilier de exterior), terminați cu 2-3 straturi de Gator Hide. Acest lac se usucă transparent și lasă un finisaj de protecție foarte durabil, care va rezista unei utilizări intense de zi cu zi. Buretele aplicator albastru pentru Gator Hide este un instrument excelent pentru aplicare. De asemenea, aplicarea este mult mai ușoară atunci când ați aplicat deja o bază de Clear Coat, mai degrabă decât direct pe vopsea uscată (datorită absorbției). 
Dacă ați folosit un produs de accent precum Glaze, va trebui să ”sigilați” pentru a vă proteja finisajul. 
Atunci când alegeți între Clear Coat sau Gator Hide ar trebui să țineți seama atât de luciul pe care doriți să îl obțineți, cât și de durabilitatea necesară piesei dvs. 
Rețineți că finisajul pentru care optați poate apărea diferit pe culori deschise / întunecate. Lacurile poliacrilice pe bază de apă, precum Clear Coat și Gator Hide, pot lăsa umbre peste culori închise, mai ales dacă sunt aplicate prea gros. În acest caz, recomandăm să adugați o cantitate mică de vopsea în lac.
Uleiul de cânepă sau ceara spray Easy Peasy sunt alternative excelente de finisaj durabil, fără a compromite culorile închise. 
Este întotdeauna o idee bună, atunci când utilizați un produs pentru prima dată, să îl testați pe o zonă discretă care poate fi ușor revopsită dacă apar probleme. Puteți continua apoi cu încredere că piesa dvs. va ieși exact așa cum ați planificat! Nu uitați, dacă aveți nevoie de ajutor sau sfaturi, suntem doar la un apel telefonic sau la un mesaj distanță. 

V-ar putea plăcea, de asemenea…

Recondiționarea unei piese de mobilier din lemn

Masuta din lemn reconditionata cu produse de la Milos Home Decor Vă amintiți poate această măsuță/consolă din lemn pe care am postat-o în Decembrie, însă nu v-am spus prea multe despre ea. Am ținut-o aproape două luni nevopsită pentru că nu știam exact ce să îi fac...

Ce vopsea să aleg pentru recondiționarea mobilierului?

Dacă ar fi să facem un clasament al celor mai des întrebate întrebări ( 🙂 ) pe care le primim de la clienți, asta ar fi probabil nr 1, 2 și 3. Faptul că avem mai multe tipuri de vopsea poate crea o ușoară confuzie pentru că majoritatea dintre noi ne așteptăm să...

Cum să îți recondiționezi singur mobilierul din lemn?

Ai un mobilier frumos din lemn masiv (sau chiar furniriut) și, deși e încă în stare bună (sau poate că necesită totuși mici reparații), nu se mai încadrează în decorul tău. Parcă ți-ar plăcea să ai și tu mobilă colorată sau albă, ceva care să deschidă puțin spațiul,...

Share This
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0